Buiten zitten de zomerdag onder een lamellen overkapping

Wat is er fijner dan de zomerdag lekker in je eigen tuin te zitten. Lekker genieten van het zonnetje met een drankje erbij. Eventueel de barbecue er bij aan, wat wil je nog meer.

Maar wat als het ineens begint te regenen? Of de wind wordt hinderlijk hard? Dan wil je liever wel beschut zitten. Maar je hebt nog geen zin om naar binnen te gaan. Het is qua temperatuur nog wel aangenaam namelijk.

Dan is een overkapping met lamellen een uitkomst. Je ziet deze overkappingen tegenwoordig overal. Als ik bij ons in de straat kijk ook. Huis na huis hebben ze er een in de achtertuin staan. Bij ons in de straat zijn het allemaal houten varianten, maar er zijn meer mogelijkheden.

Soorten overkapping

Er zijn verschillende mogelijkheden als je een overkapping wilt maken, aanschaffen of wilt laten bouwen. Ze kunnen namelijk gemaakt worden in verschillende modellen, formaten en van verschillende bouwmaterialen.

Zo zijn er dus de houten varianten zoals hierboven al genoemd. Dit zijn over het algemeen de kapschuur modellen. Dat wil zeggen, ze zijn aan drie kanten dicht en aan een kant open. Soms zit er aan de zijkant een helemaal dicht gedeelte geïntegreerd. Dit wordt dan vaak gebruikt als schuurtje voor bijvoorbeeld fietsen en tuingereedschap. Voor het dak kun je kiezen voor bijvoorbeeld dakpannen of riet.

Een stenen overkapping kan ook. Je kunt dan muurtjes laten metselen en bovenop een kap laten plaatsen. Het dak kan dan ook weer bestaan uit dakpannen of riet. Vaak is dit model ook de kapschuur variant.

Een andere variant die eigenlijk wel heel praktisch is en meerdere gebruiksfuncties heeft is de lamellen overkapping. De lamellen overkapping heeft niet per se een dicht dak. Het dak van deze lamellen overkapping is namelijk gemaakt van, de naam zegt het al, lamellen. Met deze lamellen kun je het dak open en dicht zetten.

Kijk voor ideeën en inspiratie maar eens naar de lamellen overkapping van Lamella. Hier vindt je alle informatie over een lamellen overkapping die je nodig hebt om een goede keuze te maken.