Onderhoud aan de garagedeur

We denken er vaak met ze allen niet over na, maar over het algemeen geldt dat gebruiksgoederen, waaronder garagedeuren ook vallen, om de zoveel tijd onderhoud nodig hebben. Hoewel je voor wat betreft je garagedeur weinig tijd in onderhoud hoeft te investeren, is het wel van belang dat je een aantal zaken goed bijhoudt. Garagedeur onderdelen vervangen kan daarvan ook een onderdeel uit maken.

Met name het vervangen van garagedeuronderdelen dient correct en veilig te gebeuren. Ben je niet technisch of heb je geen idee hoe je op een veilige manier bepaalde onderdelen kunt vervangen? Huur dan altijd een monteur via een speciaalzaak in. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is het niet waard om jezelf onnodig in gevaarlijke situaties te brengen!

Garagedeur-onderdelenGaragedeur onderdelen smeren

Om te beginnen is het van groot belang dat je bepaalde onderdelen van de garagedeur zo nu en dan van een smeerbeurt voorziet. Niet alleen zorgt dat ervoor dat de onderdelen van de deur langer mee blijven gaan, maar ook ben je langer verzekerd van een soepelere werking. Een aantal voorbeelden van onderdelen waar je zo nu en dan onderhoud aan moet verrichten zijn onder andere de assen van de garagedeur en de lagers. Wanneer je deze onderdelen niet voldoende smeert, kan het zo zijn dat de garagedeur na verloop van tijd steeds stroever open en dicht gaat.

Na verloop van tijd helpen smeerbeurten niet meer voldoende en kan het nodig zijn dat bepaalde garagedeur onderdelen vervangen dienen te worden. Zoals gezegd is het daarbij van belang dat je veilig te werk gaat en indien je niet weet hoe je dat doet je altijd een gespecialiseerde monteur het werk voor je laat uitvoeren.

Voorbeeld-moderne-garagedeurHet schoonmaken van de garagedeur

Hoewel je het niet vaak hoeft te doen, is het goed om zo nu en dan de garagedeur schoon te maken. Een belangrijk aandachtspunt hierbij betreft het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, gebruik deze niet! Wat vooral van belang is, is dat vogelpoep tijdig wordt verwijderd. Wanneer je dit te lang op de laklaag laat zitten kan dit ertoe leiden dat laklaag wordt aangetast. Tenslotte is het aan te raden om zo nu en dan de rails van de garagedeur te controleren op viezigheid. Schone rails zorgen er immers voor dat de deur gemakkelijker open en dicht gaat.