Op naar de witte huisjes in Santorini

Santorini

Santorini is een ringvormige eilandengroep in de Egeïsche Zee, die bij de Cycladen horen. Het ligt ten noorden van Kreta en ten zuiden van Naxos en Paros. Het grootste eiland heeft dezelfde naam, Santorini of Thira. Santorini is een van de zestien Vulkanen van het Decennium die door de IAVCEI zijn aangewezen in verband met hun geschiedenis van grote uitbarstingen. Waarom zou je naar het eiland Santorini gaan?

Santorini

Erg bijzonder

Santorini is het meest bijzondere eiland van de Griekse eilanden. Bij het naderen van het eiland en het zien van de caldera, krater, en de vulkaan, ben je meteen onder de indruk. Het is niet al te groot, maar het is erg veelzijdig. Aan de westkust zijn er steile rotsen en kliffen te vinden terwijl de oostelijke kant van Santorini veel vlakker is. Daar bevinden zich ook de beste stranden de beste badplaatsen. Aan deze kant zijn ook de wijngaarden te vinden waar de Griekse wijnen worden geproduceerd. Santorini staat ook bekend om de wit met blauwe huisjes. 

Bezienswaardigheden

Kamari is een plaats op Santorini en je wandelt vanuit deze plaats direct de zee in. Het is een strand die ruim twee kilometer lang is en dit is dan ook het langste strand van het eiland. De geur van het strand maakt jouw vakantie extra bijzonder. Het lavastrand aan de voet van de berg Mesa Vouno is zwart en geeft een prachtig contrast met het helderblauwe water. Ben je geïnteresseerd in historie? Dan kun je een bezoek brengen aan de archeologische opgravingen van Akrotiri. Dit wordt het Pompeii van Griekenland genoemd.