Hulp bij verduurzamen van je woning

Double-circuit gas boiler in a new house for winter heating and water heating.

Er zijn grofweg drie goede redenen om aan je oude huis te verduurzamen en de slag te gaan met een ingrijpende verbouwing. De woningmarkt maakt doorstroming duur en moeilijk. Je woning levensloop bestendig maken, lees aangepast voor je oude dag, is een logische keuze. Veel huiseigenaren kiezen er dus voor om het eigen huis eens goed onder handen te nemen en toekomstbestendig te maken. Deverduurzaamgroep kan je met raad en daad bijstaan. Tenslotte is een rigoureuze verbouwing geen dagelijkse kost. Niemand heeft er veel ervaring mee. Dus wat extra hulp is welkom. Om te kunnen wonen in een warm en comfortabel huis. Waar je ook wanneer je minder mobiel wordt lang kunt blijven genieten van je vertrouwde plek. In je eigen buurt waar je al zoveel herinneringen hebt. 

Aangepast en comfortabel

Je huis goed isoleren en voorzien van HR++ glas scheelt enorm in de stookkosten. Dat verdient zich op termijn terug. En hoe fijn is het dat je dagelijks kunt genieten van een warm en tochtvrij huis. Want dat is waar je op uitkomt na Duurzaam verbouwen. Je investeert niet alleen in een mooie nieuwe keuken of badkamer. Een traplift, vloeren met minimale drempels of handgrepen op douche en wc. Misschien is een uitbouw voor een slaapkamer beneden een fijne oplossing om lang thuis te blijven wonen. Ook je energierekening gaat de vriendelijke kant op. Zeker met aanpassingen als zonnepanelen of een zonneboiler op je huis en misschien wel een warmtepomp. Die kun je elektrisch voeden van je eigen opgewekte stroom. 

Banken en overheid reiken je de hand

De overheid wil in het kader van de klimaatdoelen een reikende hand uitsteken. In de vorm van verschillende soorten subsidies die de kosten kunnen verlagen. Want verbouwen blijft een dure aangelegenheid. Banken hebben er zelfs verduurzaming hypotheken voor. Verduurzamen. Je hoeft het niet helemaal alleen te doen.