Ga eens voor tweedehands, dát scheelt veel geld

We hoeven het eigenlijk niet eens te zeggen, maar we doen het toch maar weer eens: mooie meubels hoeven helemaal niet duur te zijn. Zo zijn er in de kringloopwinkel fantastisch mooie meubels te vinden die de bank niet hoeven te breken. Wat dacht u van bijvoorbeeld een antieke buffetkast. Wellicht wordt de term ‘antiek’ geassocieerd met oubollig, maar een antieke buffetkast kan juist hartstikke hip zijn. Zelf vinden we dat antiek een groot voordeel heeft ten opzichte van een kast kopen bij een kringloopwinkel of zelfs nieuw.

Waarom antiek soms beter is dan een tweedehandse kast

Voordat een meubelstuk het predicaat ‘antiek’ krijgt moet het aan 1 voorwaarde voldoen, en dat is dat het stuk minimaal 100 jaar oud moet zijn. Dit zorgt (in onze ogen) gelijk voor het grootste voordeel wat deze meubels te bieden hebben: het is oerdegelijke kwaliteit. Wat zeg nou eerlijk, als een meubelstuk 100 jaar intensief gebruik weet te doorstaan en nog steeds in een goede staat is, dan betekent dat toch dat deze misschien nog wel eens 100 jaar mee kan gaan? Wanneer een antiek meubelstuk bij een echte antiekzaak wordt gekocht bent u er vaak bijna zeker van dat deze grondig is gecontroleerd. Iemand met een voorliefde van antiek zal namelijk nooit een slecht meubelstuk aankopen en doorverkopen. Wanneer u een stuk zou kopen bij een tweedehandswinkel kan het zijn dat er wellicht niet alle kennis in huis is om u goed te informeren over het stuk. Het voordeel kan wel zijn dat u voor een heel zacht prijsje een mooi stuk heeft.

Zelf aan de slag om een mooie kast te maken?

U kunt ook aan de slag gaan met een tweedehands meubelstuk. Ga aan het werk met een kwast en een pot verf en schilder de kast in de kleur die het beste bij uw voorkeur past!