Geef je huis eens wat meer licht!

1 LED Strips

Ken je het? Je zit net lekker nog even voor dat je gaat slapen in je bed een boek te lezen, maar naarmate de zon langzaam onder gaat, wordt het boek steeds moeilijker te lezen. Het gewone kamerlicht aanzetten is nou net een beetje te veel, dus je geeft het lezen maar op. Maar met bijvoorbeeld een bedlamp had je dit probleem niet gehad. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen  die lampen voor je interieur kunnen doen. Lampen kunnen je natuurlijk alleen van licht voorzien, maar ze kunnen ook hartstikke decoratief zijn en je huis voorzien van sfeer.

De beste sfeerverlichting

Goed, sfeerverlichting, hoe doe je dat eigenlijk? Nou, met een rotan lamp bijvoorbeeld! Er is namelijk wel een rotan lamp voor elk interieur te vinden. Maar wat is een rotan lamp eigenlijk? Nou, de naam verwijst niet naar de lamp zelf, maar naar het armatuur. Het armatuur is namelijk grotendeels gemaakt van de rotanpalm. Hierdoor heeft een net wat andere uitstraling dan lampen gemaakt van andere soorten natuurlijk materiaal. Rotan lampen bestaan in verschillende kleuren, dus als de standaard houtkleur niet voor je is zit er vast wel wat voor je tussen.

Sfeerverlichting is goed voor je nachtrust

Hoewel het natuurlijk heel fijn is om ‘s avonds nog wat langer door te kunnen gaan met de hulp van kunstmatige verlichting heeft het wel een paar nadelen. Zo kan het je biologische klok in de war brengen. Wij mensen hebben die biologische klok namelijk al veel langer dan dat we lampen hebben. Sfeerverlichting geeft je de verlichting die je ‘s avonds nodig hebt, zonder dat het dusdanig fel is dat je biologische klok er heilig van overtuigt raakt dat het nog dag is. Dus als je vaak moeite hebt om in slaap te komen kan het best wel eens de moeite waard zijn om in sfeerverlichting te investeren.