Waarom verwarmen met infrarood

infrarood

Het verwarmen van je huis, om welke kamer opgeruimd het ook gaat, is van essentieel belang voor de meeste mensen. Nou zal het in de lente en de zomer allemaal wel meevallen natuurlijk, omdat dan van naturen de temperatuur al goed genoeg is. Maar zodra de herfst en de winter hun intrede doen, wordt het een zeer belangrijk onderwerp in elk huishouden. Het is goed om ervoor te zorgen dat je kunt beschikken over een betrouwbare verwarming. Op deze manier zit je niet in de kou wanneer de temperaturen buiten gaan dalen. Als het gaat om verwarming van een huis, zijn er allerlei verschillende mogelijkheden. In dit artikel zullen we deze mogelijkheden bespreken en wat daar de voordelen van zijn.

De traditionele radiatoren

De meeste mensen beschikken op dit moment nog over traditionele radiatoren. Deze radiatoren verwarmen de lucht in het huis door middel van een techniek die convectie heet. Hoe zit het nu precies? Er is een centrale verwarming in het huis aanwezig. De ketel stookt het warm water en stuur dit naar alle radiatoren in het huis. Deze radiatoren zijn vaak op de laagste punt in de kamers geïnstalleerd. Zijn verwarmen de koude lucht in de kamer van onderaf. Hierdoor stijgt de verbrande lucht op naar boven en komt de koude lucht die boven ging naar beneden, die vervolgens ook weer wat opgewarmd op dezelfde manier. Het voordeel is dat de lucht warm wordt en de temperatuur aangenaam. Het nadeel is dat de lucht het enige is dat wordt verwarmd. Objecten, zoals muren, deuren en zelfs personen, worden niet direct verwarmd door dit te type verwarming.

infrarood

De infrarood verwarming

Steeds meer mensen stappen over op verwarmen door middel van infrarood. Wat is nu precies het verschil? Het verwarmd zeer geconcentreerd en doelmatig. Een verwarmingselement met infrarood, heeft meestal een bereik van enkele meters. Ze worden dan ook geplaatst plekken waar dit naar verwachting nodig is. Het verschil met een traditionele radiator is dat de verwarming gaat naar objecten, zoals muren en personen. Tevens voelt de warmte een stuk natuurlijker aan, mensen hebben het vaak over in vergelijking met de warmte die ze krijgen van zon.