Waarom zou je houten jaloezieën nemen?

houten jaloezieën

Houten jaloezieën bestaan uit dunne, horizontale stroken of latjes die je in verschillende standen kunt zetten, door middel van een koord of band dat verbonden is met twee of meerdere punten op de lamellen. Hierdoor kun je de jaloezieën ook volledig optrekken of naar beneden doen. lamellen vallen vaak over elkaar heen tijdens het optrekken, maar jaloezieen nemen zeer weinig ruimte in waardoor het goed mogelijk blijft om je raam helemaal open te zetten.

Het licht kan je regelen door de lamellen meer of minder schuin te zetten. Elke lamel is draaibaar en ze zijn allemaal met elkaar verbonden, daardoor kan dit met een beweging. De jaloezieën zijn vaak horizontaal.

houten jaloezieën

 De grote voordelen

De houten jaloezieën hebben betere isolerende eigenschappen en ze zijn daarom zeer functioneel. Het blijft een product dat stijl met warmte combineert en kan toegepast worden in zowel klassieke als moderne interieurs.

De voordelen van houten jaloezieën zijn dat ze geschikt zijn voor elk raam soort. Of het raam nou scheef rond of vierkant is, voor elk raam kunnen ze op maat gemaakt worden. Het plaatsen is erg gemakkelijk, je kunt dit zelf doen zonder kluservaring. De jaloezieën zijn relatief goedkoop in opzichte van andere zonwering middelen. Ze starten al vanaf 55 euro.

Het grootste voordeel is dat je zelf de lichtinval kan regelen op een eenvoudige wijze. Ze nemen weinig ruimte in maar er zijn oneindig veel materialen, kleuren en designs. Dit is erg belangrijk omdat de jalouzieen een groot deel zullen uitmaken van het interieur in jouw huis.