Makelaar kosten

Als u uw huis gaat verkopen, is natuurlijk het eerste wat u zoekt een makelaar die uw huis vlekkeloos kan verkopen voor een zo hoog mogelijke prijs. Daarnaast moet de makelaar niet te duur zijn. Makelaar kosten mogen vrij worden vastgesteld, en verschillen hierdoor sterk. Als u een makelaar zoekt voor de verkoop van uw woning, is het raadzaam om eerst de kosten te vergelijken. Bij verkoopmakelaaroffertes bieden wij hiervoor gratis en vrijblijvend een oplossing! U kan via onze website gratis lokale makelaars vergelijken. Zo kan u zien welk tarief elke makelaar hanteert, en daarnaast hoeveel ze denken dat uw huis oplevert. Gebruik deze optie nu snel!

Wat zijn de makelaar kosten?

Reguliere makelaars halen de gehele verkoop voor u uit de handen. Deze makelaar splitsen hun kosten in twee verschillende onderdelen: de opstartkosten en de courtage. De opstartkosten zijn de kosten gemaakt om uw woning te koop te zetten, via bijvoorbeeld een online website. Hoe hoog deze opstart kosten zijn, verschilt per makelaar. 

Staat uw woning eenmaal in de verkoop? Dan komen daar mensen op af die geïnteresseerd zijn in het kopen van uw woning. Traditionele makelaars verzorgen bezichtigingen waar mensen het huis kunnen bekijken, en hierdoor een keuze kunnen maken of ze het huis willen kopen of niet. De makelaar doet zijn best om de woning te verkopen voor een zo hoog mogelijke prijs. In ruil voor deze werkzaamheden verwachten ze een courtage: een percentage van de verkoopprijs als bewoning. Hoe beter de makelaar zijn werk doet, hoe meer deze krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een percentage van 1.5% van de verkoopprijs. Wordt de woning niet verkocht? Dan is er geen sprake van een courtage. 

Tegenwoordig zijn er ook makelaars die een beperktere dienstverlening leveren, en daarom ook een lager tarief hanteren. Als u zelf de bezichtigingen uitvoert, en stevig kunt onderhandelen, dan kan u beter kiezen voor een internetmakelaar. Deze rekent een all-in tarief voor het verkoop zetten van uw woning, en er is geen sprake van courtage. U moet dan echter wel zelf alle bezichtigingen regelen, rekening houden met onderhandelingen en natuurlijk een taxatie laten doen om te zien hoeveel de woning waard is. 

verkoopmakelaaroffertes: Vergelijk lokale makelaars!

Als u kosten van verschillende makelaars wilt vergelijken, is de website van verkoopmakelaaroffertes iets voor u! U krijgt een duidelijk inzicht op de kosten en hoeveel de makelaars denken te krijgen voor uw huis. Wij bieden op onze website:

  • Tarieven vergelijken van lokale makelaars
  • Gratis waardebepaling van uw huis
  • Gratis verkoopadvies

Het gebruik van onze website is volledig gratis en vrijblijvend. U krijgt enkel antwoord op uw vraag door lokale makelaars. Wilt u uw huis door een van hun laten verkopen? Dan is dit de mogelijkheid. Wilt u uw huis niet via hen verkopen? Dan heeft u geen verdere verplichting.

U bent vrij om offertes te laten voor wat ze zijn, en toch krijgt u deskundig advies van lokale experts op het gebied van de huizenmarkt. U krijgt ook een goede indicatie over wat de makelaar kosten zijn, en wat uw huis gaat opbrengen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend! Gebruik onze service nu!