Verschillende soorten voordeuren

Deur

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten voordeuren op de markt, waardoor het soms lastig is om een goede keuze te maken. Hoe kies je nu de juiste voordeur voor jouw woning? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Voordeur

Materiaal van de voordeur

Vaak zijn voordeuren gemaakt van hout of van kunststof. Dit soort voordeuren zijn dan ook het meest populair. Kies je nu liever een voordeur van hout of van kunststof? Allebei de deuren bieden verschillende voordelen en het hangt er maar net vanaf wat jij fijn vindt.

Kunststof voordeuren

Het voordeel van kunststof voordeuren is dat je dit materiaal weinig hoeft te onderhouden. Ook gaat het lang mee, waardoor je de voordeur minder snel hoeft te vervangen. Ze zijn ook nog eens in allerlei kleuren verkrijgbaar en kleurvast. Je kiest een kunststof deur in de kleur jij wilt en hoeft hem eigenlijk nooit te verven. Verder isoleert kunststof goed, zowel op akoestisch als op thermisch gebied. Aangezien de levensduur van kunststof voordeuren langer is, zijn ze – bij een goede verwerking en afvoer – ook milieuvriendelijk. Over het algemeen zijn dit soort deuren ook goedkoper dan deuren van hout.

Outlet

Houten voordeuren

Houten voordeuren zijn over het algemeen wat duurder dan kunststof. Ook zul je meer tijd moeten besteden aan het onderhoud en de deur sneller moeten vervangen. Hout brengt echter ook een groot voordeel met zich mee, waardoor veel mensen toch nog voor een houten voordeur. Aangezien het natuurlijk materiaal is, geeft het je huis karakter en heeft het een natuurlijke uitstraling.