LED verlichting en de voordelen ervan

tv meubel hangend

Als je iemand vraagt om de voordelen van LED verlichting op te noemen, dan beschrijven ze vaak alleen het energieverbruik. Hoewel LED verlichting zeker zuiniger is dan gloeilampen, biedt het veel meer voordelen. De elektricien Amsterdam zal hieronder enkele van deze voordelen benadrukken om bekendheid te geven aan de veelzijdigheid van LED verlichting.

Langere levensduur

LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan traditionele verlichtingstechnologieën, wat betekent dat u minder vaak vervangingen hoeft te doen. LED’s kunnen tot 50.000 uur of meer branden, afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik, terwijl gloeilampen slechts 1.000 tot 2.000 uur kunnen branden. Dit betekent dat u op de lange termijn geld kunt besparen door LED-verlichting te gebruiken.

Milieuvriendelijk

LED-verlichting bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik of kwikdamp, wat betekent dat het milieuvriendelijker is dan sommige andere verlichtingsbronnen. Bovendien zijn LED’s veel zuiniger met energie, wat betekent dat ze minder CO2-uitstoot veroorzaken dan traditionele verlichting.

Dimbaar

Veel LED-verlichting is dimbaar, wat betekent dat u de helderheid kunt aanpassen aan uw voorkeur of de gelegenheid. Dit is handig voor bijvoorbeeld slaapkamers, waar u soms zachtere verlichting nodig heeft, of voor vergaderingen of feesten, waar u soms meer heldere verlichting nodig heeft.

LED verlichting staat meteen aan

LED-verlichting brandt onmiddellijk op volle kracht zodra deze wordt ingeschakeld, in tegenstelling tot traditionele verlichting die tijd nodig heeft om op te warmen. Dit is handig voor situaties waarin u snel licht nodig heeft, zoals bij het verlaten van een donkere kamer.

Minder warmte dan traditionele verlichting

Als laatste produceert LED verlichting ook minder nog minder warmte dan traditionele verlichting. Dit betekent dat de verlichting veiliger is om aan te raken en minder warmte afgeeft aan de omgeving. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld verlichting in kleine ruimtes, waar traditionele verlichting al snel te warm wordt. Dit is ook gunstig voor de brandveiligheid van uw woning.