Solar floating: de voordelen

zonnepanelen-zon-dak

Zonnepanelen zijn in Nederland een populaire keuze voor veel huiseigenaren, maar ook zeker voor ondernemers. Steeds meer mensen zien het nut van het laten plaatsen van zonnepanelen. Met zonnepanelen op het dak is het mogelijk om jouw woning te voorzien van groene energie. Hier zitten natuurlijk veel voordelen aan verbonden, zo is het een stuk voordeliger en is het ook beter voor het milieu. Voor bedrijven zitten er ook meerdere voordelen aan verbonden en is het bijna altijd wel handig om te kiezen voor zonnepanelen. Veel bedrijven verhuren hun grond voor een zonnepark. Door het te verhuren kunnen ze veel geld verdienen aan het rendement. Wist je dat je ook jouw waterplas kunt verhuren aan Solar Floating?

Veel bedrijven hebben een waterplas, maar weten niet wat ze hiermee het beste kunnen doen. Jouw waterplas van minimaal 10 hectare verhuren aan Solar Floating is de ideale oplossing voor het gebruik van jouw waterplas. Je kunt namelijk het bedrijf een drijvend zonnepark laten opzetten op het water. Op die manier kan er duurzame energie opgewekt worden en hier kun je als bedrijf aan verdienen. Wat zijn de voordelen van een drijvend zonnepark? En hoe werkt het precies? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen op water?

Er zitten veel voordelen aan het nemen van zonnepanelen op water. Dit zijn niet alleen voordelen voor jouw onderneming, maar ook voor Nederland zitten er voordelen aan verbonden. Als er zonnepanelen op het water worden geplaatst, wordt er geen vruchtbare landbouwgrond gebruikt voor een zonnepark. Dit betekent dat er veel meer grond kan worden gebruikt voor andere dingen, zoals het bouwen van huizen. Een zonnepark op het water bespaart dus een hoop ruimte en je kunt op die manier veel duurzame energie produceren. Een bijkomend voordeel van een zonnepark laten plaatsen door Solar Floating, is dat het water een verkoelend effect heeft op de zonnepanelen. De omvormers worden op die manier niet te warm en dit heeft een positief effect op de prestaties van het park.

Waarom verhuren aan Solar Floating?

Jouw waterplas verhuren aan Solar Floating is een goed idee als je jouw waterplas op een goede manier wilt gebruiken. Je ontvangt tot wel 30 jaar een interessant en stabiel rendement van het opwekken van duurzame energie. Daarnaast wordt alles voor jou geregeld en hoef je als eigenaar van de waterplas niets te doen. De waterplas krijgt dus een nieuwe functie, namelijk het opwekken van zonne-energie. Met een compleet plan gaat het bedrijf voor jou aan de slag. Ze zorgen ervoor dat de zonnepanelen met een stevige constructie in het water komen te liggen. Op die manier kan er helemaal niets gebeuren met het drijvende zonnepark. De gemeente heeft vaak verschillende eisen en voorwaarden als het gaat om zonneparken. Solar Floating kan jou als eigenaar hier goed bij helpen en ervoor zorgen dat je voldoet aan de eisen. Je kunt op die manier genieten van een drijvend zonnepark en alle voordelen die eraan verbonden zijn.