Schoner vervoersmiddel

Elektrisch rijden neemt steeds meer toe hier in Nederland. Uiteraard is dit niet iets raars aangezien het stukken beter is voor het milieu. Geleidelijk aan stappen we met z’n alle over op een nieuwe manier van vervoeren. Het is schoner, stiller en veel minder C02 uitstoot dan ooit tevoren. Het is dus beter voor deze planeet of in ieder geval gezegd een schoner Nederland. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofdioxiden uitkomen, en dus wordt de luchtkwaliteit beter.

Er komt echter wel iets extra’s bij kijken als het gaat om elektrische vervoersmiddelen. Elektrische vervoersmiddelen hebben geen benzine of diesel nodig om te kunnen rijden, maar elektriciteit. De vraag is natuurlijk waar haal je dit dan vandaan? Dit haal je uit laadpalen. Nederland telt inmiddels ruim 120.000 laadpalen en dit aantal stijgt hard. De meeste automobilisten kiezen voor een laadpaal aan huis. Dit is niet alleen een stuk gemakkelijker voor u zelf, maar scheelt het ook een hoop geld. U laadt namelijk tegen het normale energietarief en bent dus goedkoper uit dan bij een openbare laadpaal.

U zult zich vast afvragen hoeveel dit dan scheelt. Energiekosten berekenen is zo gebeurd. U kunt gemakkelijk uw maandbedrag eenvoudig uitrekenen. Wij kunnen aan de hand van uw verbruik direct uw energiekosten berekenen. Weet u niet uw standaard energiekosten? Dan kunnen wij dit helpen uitrekenen op basis van uw woonsituatie. Zo weet u snel wat u maandelijks bespaart bij ENGIE.

Uw energiekosten berekenen in stappen:

  1. Vul uw postcode en huisnummer in. Zo weten wij meer over uw woonsituatie en het energieverbruik dat daarbij past. 
  2. Vul vervolgens in of u voor stroom, gas of beide de kosten wilt berekenen. 
  3. Vervolgens vult u in hoeveel kWh (kilowattuur) stroom u ongeveer per jaar verbruikt. 
  4. Geef aan hoeveel m³ gas u gemiddeld per jaar verbruikt, of laat ons uw verbruik schatten. 
  5. Start de berekening.