Deurmatten beschermen de vloeren in huis

Als je een mooie houten vloer in huis hebt moet je deurmatten neerleggen om die houten vloer mooi te houden. Deurmatten zorgen ervoor dat je geen zand mee de woning in loopt. Dat kan natuurlijk ook door alleen op sokken in je huis rond te lopen, maar dat is niet erg praktisch. Het is bovendien een beetje raar als je aan al je bezoek moet vragen of ze hun schoenen bij de deur uit willen trekken. Deurmatten zijn een betere oplossing. Iedereen kan gewoon zijn schoenen aan houden en je mooie vloeren zijn toch optimaal beschermd.

Waar zijn deurmatten het meest nodig?

Niet in elke woning zijn deurmatten even hard nodig. Als je in een flat woont moet je vaak een flink stuk over een galerij lopen voordat je bij jouw voordeur bent aanbeland. Als je vuil aan je schoenen had zitten is dat er door die wandeling over de galerij voor het grootste deel wel afgevallen. Voor alle zekerheid is het natuurlijk wel verstandig om ook in een flat deurmatten neer te leggen. Maar als je woning op de begane grond ligt zijn dergelijke matten essentieel. Anders loop je meteen met je vuile schoenen naar binnen en als je daar geen voorzorgsmaatregelen voor neemt heb je je huis meteen vol zand liggen.

Zand is de grootste vijand van je vloer

Welk type vloer je ook hebt; zand is één van de meest schadelijke dingen voor een vloer. Zand is keihard en slijpt na verloop van tijd hele kleine krasjes in het vloeroppervlak. Dat gaat sneller naarmate je vaker met je schoenen over de vloer loopt. Wie met stoelen over de vloer schuift kan deze door zandkorrels snel kapot maken. Deurmatten houden al het zand buiten. Je kunt ze bestellen bij superwoonwinkel.nl.