Een sinaasappelboom kopen

Zeer geliefd bij de Franse koningen, de sinaasappelboom kun je regelmatig tegenkomen in kasteeltuinen. Kastelen met brede ramen en veel zonlicht en milde temperaturen in de winter waren de kassen van vroeger. Dit was de perfecte plaats om de kleine sinaasappelboompjes te houden. Vandaag de dag zijn de boompjes nog steeds erg gewild. In de meeste plantenwinkels kun je een sinaasappelboom kopen. Wil je ook graag een sinaasappelboom kopen maar weet je niet hoe je ervoor moet zorgen? In dit artikel bespreken we de hoe je de plant het best kunt verzorgen.

De beste plaats voor je sinaasappelboom

Je sinaasappelboom kan alleen direct in de grond geplant worden in een regio waar het niet vriest in de winter. De boom kan namelijk niet tegen de vorst. Op plekken waar het wel vriest in de winter, zoals waarschijnlijk in jouw tuin, kun je de boom planten in een grote tuinbak. Kijk of het mogelijk is om je boom in de winter te plaatsen op plek met veel daglicht en waar de temperatuur niet lager dan 5 tot 6 graden Celsius komt. Vroeg in het voorjaar kun je boom weer buiten zetten zodat hij de rest van het jaar weer buiten doorbrengt.

Je boom water en voeding geven

Ga je een sinaasappelboom kopen, onthoud dan dat water geven ontzettend belangrijk is, zeker omdat hij in een bak of pot staat. Zo wordt de grond namelijk eerder droog. Deze bomen hebben veel water nodig. Water geven hoewel dus noodzakelijk, kan het beste gematigd en regelmatig gedaan worden in plaats van veel water in één keer. Water geven kun je het best in de avond doen zodat het water niet verdampt in de zon. Je boom verpotten, kun je het best doen in de lente, nadat je de vruchten hebt geoogst of aan het eind van de zomer voordat de boom begint te bloeien. Houd er rekening mee bij een sinaasappelboom kopen dat je ook specifiek citrus mest koopt voor het voeden van de plant. Zo kun je de mooiste sinaasappels laten groeien.