Waarom zonnewijzers je tuin een extraatje geven

Met een zonnewijzer in de tuin blijf je altijd bij de tijd, letterlijk en figuurlijk. Een zonnewijzer geeft altijd, in samenwerking met de koperen ploert, de juiste tijd aan. Dit sieraad voor een tuin is een lust voor het oog en bovendien tijdloos. Of je nu kiest voor een moderne variant of een klassiek exemplaar, een zonnewijzer is geschikt voor jong en oud. Behalve functioneel zijn zonnewijzers ook zeer decoratief. Bij Betongoed heb je de keuze uit vele varianten, gemaakt van diverse materialen. Er is er altijd één te vinden die bij jou past.

De werking van een zonnewijzer

Dat een zonnewijzer een aanwinst is voor buiten, dat wisten we al. Maar hoe werkt het nu precies? Een zonnewijzer wordt gebruikt om de tijd aan te wijzen met behulp van de zon. De tijd valt daarbij af te lezen op een schijf of vlak waarop de schaduw valt. Belangrijk hierbij is dat de pijl altijd naar het noorden is gericht. Plaats de zonnewijzer op een zonnige plek in je tuin en je weet altijd hoe laat het is.

Functioneel en mooi 

Dat mooi en functioneel niet per se duur hoeft te zijn bewijzen we bij Betongoed met ons aanbod zonnewijzers. Zo hebben we metalen exemplaren die je op eenvoudige wijze met een pin in de grond steekt in diverse afmetingen. Deze zorgen voor een verfraaiing in je tuin en zal toch zijn dienst bewijzen als zonnewijzer. Mag het best gezien worden en wordt het een blikvanger in de tuin, kies dan voor een zonnewijzer op een sokkel. Een combinatie van beide in dezelfde materialen of een metalen zonnewijzer met een betonnen sokkel: bedenk het maar en bij Betongoed is het mogelijk. Een sokkel heeft als bijkomend voordeel dat er minder schaduwplekken ontstaan op een zonnewijzer doordat deze hoger is geplaatst.

Vele varianten zonnewijzers bij Betongoed verkrijgbaar

Modern, klassiek, een maanvorm, RVS, bronskleurig, zwart, met of zonder sokkel. Bedenk het maar en Betongoed kan het leveren. Maak een keuze uit de diverse modellen en materialen en bestel vandaag nog. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Want ook voor goede en goedkope zonnewijzers moet je bij Betongoed zijn!